ICC - De Lich King (Nederlandse versie)

Ga naar beneden

ICC - De Lich King (Nederlandse versie) Empty ICC - De Lich King (Nederlandse versie)

Bericht  Timmetje op wo jul 28, 2010 11:44 am

Health
17,400,000 (10 player normal)
61,300,000 (25 player normal)
29,500,000 (10 player heroic)
103,200,000 (25 player heroic)

Voorbereiding

Dit gevecht vereist de standaard raidcompositie van 2 of 3 tanks en 3 of 6 healers (10 of 25 man). Tijdens het leren van deze encounter kan het helpen om meer healers te gebruiken. Er is geen resistance of andere speciale gear nodig.

Fase 1

Gedurende Fase 1 moet de Lich King door de Main Tank bij de rand van het platform getankt worden. Deze positionering zorgt ervoor dat Arthas een groter afstand moet afleggen voordat hij Remorseless Winter kan casten, dus krijgt de raid meer tijd om te reageren en hoeft er een kortere afstand gerend te worden. De melee stelt zich op achter de Lich King, ranged 5-10 yards verder. 5 yards van Arthas moet de Off Tank zich opstellen om de adds op te vangen. De raid moet Arthas single target DPSen, AoE moet niet worden gebruikt.

Onschadelijke ghouls en erg gevaarlijke Shambling Horros spawnen gedurende deze Fase. Shambling Horrors hebben een frontale cleave en een zeer gevaarlijke enrage, om deze enrage te overleven moeten ze getranquilized of gestunned worden. Alle adds moeten gekilled worden door de Necrotic Plague debuff.

Elke 15 seconden cast doet Arthas de Necrotic Plague debuff op een speler. Deze debuff is de kern van Fase 1. Necrotic Plague is een Damage over Time die elke 5 seconden 50000 damage doet aan zijn target. Wanneer de target dood gaat, of de debuff is dispelled gaat de plague over op de dichtstbijzijnde unit – inclusief adds. Het is de bedoeling dat spelers met Necrotic Plague naar de adds toe rennen en dan gedispelled worden zodat de adds gedebuffed worden. Deze debuff stacked, dus dat betekent dat hoe langer de Fase duurt, hoe sneller de adds neer gaan. Dit is de manier om de Shambling Horrors te doden. Drudge Ghouls moeten gebruikt worden om de Necrotic Plague stacks op te laten lopen, voordat de debuff op de Shambling Horrors wordt geplaatst. Elke keer dat de debuff van target verwisseld krijgt Arthas echter een stack van Plague Siphon, dit zorgt ervoor dat zijn damage met 2% wordt verhoogd. Op ongeveer 40 stacks worden tanks geoneshot, dus de Necrotic Plague moet niet té vaak van target wisselen.

De Lich King cast af en toe Infest, dit maakt het nodig dat de Health van het doelwit van Infest snel tot boven 90% gehealed moet worden om de DoT van Infest te verwijderen. Een discipline priest kan de raid proactief shielden tussen Infest casts in, dit zorgt ervoor dat de raid voor de minimale hoeveelheid gehealed hoeft te worden.

Deze fase eindigt al Arthas op 70% health is. Hij zou ongeveer 15 stacks van Plague Siphon moeten hebben. Wanneer de laatste add neer gaat krijgt een speler (waarschijnlijk de tank) de Necrotic Plague stacks (meestal rond de 20). De speler met de Necrotic Plague moet op een afstand van de rest van de raid gaan staan en dan gedispelled worden, dit zorgt ervoor dat de plague verdwijnt zonder over te springen naar iemand anders. (dit verwijdert ook de Plague Siphon van Arthas)
Fase 1.5

Op 70% health zal er een overgangsfase plaats vinden die een minuut duurt. De Lich King gaat naar het midden van de arena, weg van de tank, en zal Remorseless Winter beginnen te casten (45 yard AoE). Zodra hij begint richting het midden van de arena te lopen moet de gehele raid vluchten naar de rand van het platform om out of range te komen. Na Remorseless Winter zal hij doorgaan met het casten van Pain and Suffering en elke 20 seconden een Raging Spirit Summonen. Meteen nadat hij de derde Raging Spirit heeft gesummoned zal Arthas Quake casten, wat de buitenste ring van het platform zal vernietigen. Nadat Arthas Quake heeft gecast heeft de raid 2.5 seconden om van de rand van het platform af te komen.

Doelwitten van Raging Spirits hebben 5 seconden voordat de add spawned. Raging Spirits hebben een erg harde melee hit en doen een frontale kegelvormige silence. Deze spirits moeten snel neer gehaald worden, zodat er nog maar eentje overeind is in Fase 2. Frost Orbs bewegen richting de raid en ontploffen zodra ze de raid bereiken, ze hebben echter maar weinig health en kunnen (en moeten) gekilled worden door ranged DPS. Pain and Suffering is een stacking DoT die random op raid members wordt gedaan, deze DoT kan spreaden, dus het is van belang dat de raid enigszins verspreid staat.

Als de Lich King knielt en de grond onder hem oplicht, moet de raid naar het midden van het platform voordat de randen van het platform afbreken (het stuk dat gaat afbreken wordt erg duidelijk). Ga door met het doden van Raging Spirits, maar de Main Tank moet de Lich King zo snel mogelijk oppikken.

Fase 2

Tank de Lich King naar het midden van de kamer, dit zorgt er voor dat de Val’Kyr verder moeten vliegen.

Arthas begint in deze fase met het summonen van Val’Kyr Shadowguards (450000 hp op 10man normal). Deze Val’Kyr pakken een enkele random raid member op en proberen deze vervolgens over de rand van het platform te laten vallen. De Val’Kyr moeten dan ook zo snel mogelijk gekilled worden en gesnared en stunned waar mogelijk (ze kunnen niet gerooted worden). Het gebied waar de Val’Kyr de spelers laten vallen is boven het gebied waar de buitenste ring eerst was. Als er een Val’Kyr wordt gesummoned terwijl de Lich King vlakbij de overgangsfase is, zou het misschien verstandig kunnen zijn om de Lich King neer te DPSen en zo de volgende fase in te gaan in plaats van de Val’Kyr te killen. De Lich King zal de buitenste ring namelijk weer terug laten komen en dus valt de speler niet in de diepte, maar veilig op de rand.

De Lich King zal ook met tussenpozen Defile casten. Dit creëert een gebied van duisternis in een bepaald gebied. Defile is erg gevaarlijk, omdat het toeneemt in grootte én in damage elke keer dat het ticked op een speler. Defile en Val’Kyr zullen vaak gelijktijdig plaats vinden en er moet dus met beide rekening gehouden worden.

Soul Reaper is een enorm schadelijke debuff die elke 30 seconden op de huidige Lich King tank wordt gedaan. Het kan helpen om een systeem met twee tanks te gebruiken. Anders bestaat de kans dat de Lich King’s melee aanval en een DoT tick van Soul Reaper gelijktijdig plaats vinden, waardoor de tank geoneshot zou worden.
Fase 2.5 – Remorseless Winter

Als de Lich King onder de 40% komt cast hij Remorseless Winter opnieuw, hierdoor wordt de raid wederom naar de rand van het platform gedwongen. Deze fase van Remorseless Winter zou precies zo behandeld moeten worden als de eerste keer, dit keer spawnen er echter vier Raging Spirits elke vijftien seconden. Zodra deze aanval eindigt begint Fase 3.

Fase 3

De Lich King begint met het summonen van veel Vile Spirits (10man normal: 66000 hp) vanuit Frostmourne, deze bewegen richting de raid en zullen vervolgens exploderen. De meest logische manier om met deze Vile Spirits om te gaan is om ze te downen voordat ze beginnen met bewegen. Fire mages, shadow priests, affliction warlocks en moonkin druids zijn hier bijzonder geschikt voor. De Vile Spirits bewegen behoorlijk snel in het begin, maar gaan steeds langzamer, snares zoals Earthbind Totem werken ook op ze. Een effectieve strategie is om de Lich King naar een kant van de kamer te tanken en hem vervolgens, nadat Vile Spirits spawnen, naar de andere kant te kiten door Earthbind Totems en Frost Traps heen. Vile Spirits targeten een random speler als ze beginnen te bewegen, maar ze kunnen getaunt worden en hebben een normale threattable. De tank die niet aan het tanken is kan dus de Spirits taunten en hun damage absorben.

Er zullen zeker nog minimaal 1 of 2 Raging Spirits zijn als Fase 3 begint, dus deze zullen door de melee DPS moeten worden gedowned, zodat de ranged DPS zich met de Vile Spirits kan bezig houden.

Gedurende Fase 3 zal de Lich King nog steeds met tussenpozen Defile en Soul Reaper casten, maar Infest niet meer en ook zal hij geen Val’Kyr meer summonen. Arthas heeft echter wel een nieuwe spell genaamd Harvest Soul die hij elke 70 seconden op een random raid member cast. Harvest Soul doet 45000 damage over 6 seconden. Als je dit overleeft wordt je in Frostmourne gezogen en zal je jezelf naar buiten moeten vechten. Dit kan op twee manieren gedaan worden. Healers kunnen de spirit van Koning Terenas healen terwijl hij de Spirit Warden binnenin Frostmourne killed (hoe meer health Terenas heeft, hoe meer damage hij doet). DPS moet de Spirit Warden killen voordat King Terenas wordt gekilled. Als de Spirit Warden neer gaat ontsnap je uit Frostmourne. De Spirit Warden channeled een magic debuff (interruptable) genaamd Soul Rip op Koning Terenas. Soul Rip doet 8 seconden lang steeds meer damage en Koning Terenas zal hierdoor gedood worden aan het einde van de cast. De Spirit Warden wordt ook gehealed door 50% van de damage die het doet, dus is het zeer de moeite waard om te stunnen of te interrupten. De Spirit Warden is kwetsbaar voor de meeste vormen van CC en interrupts, ook CC en interrupts die alleen Undeads raken. Binnenin Frostmourne heb je nog steeds de debuff Harvest Soul, wat er voor zorgt dat je damage met 100% wordt verhoogd en wat er ook voor zorgt dat je na 60 seconden gekilled wordt als je niet uit Frostmourne hebt kunnen ontsnappen. Als er iemand dood gaat binnenin Frostmourne krijgt de Lich King een vijftien seconden durende buff voor 200% increased damage.


Fase 4

Op 10% health cast de Lich King Fury of Frostmourne. Dit killed alle raidmembers en zorgt ervoor dat je niet kan releasen (klik je op de knop dan krijg je de boodschap “Your soul belongs to the Lich King”). Er zal een scripted scene plaats vinden tussen de Lich King en Tirion waarin Tirion Frostmourne vernietigd met Ashbringer. De geest van Terenas Menethil II zal verschijnen en deze zal de raid resurrecten terwijl de spirits uit Frostmourne de Lich King vasthouden. Alle raid members die zijn dood gegaan gedurende het gevecht, zelfs degenen die bijvoorbeeld zijn dood gegaan omdat ze door de Val’Kyr van het platform zijn gegooid, zullen resurrected worden. De Lich King kan zich niet meer bewegen en de spelers moeten nu de Lich King afmaken.
Dit betekent dat in de praktijk het daadwerkelijke gevecht slechts tot 10% duurt. Als deze fase bereikt is kan er namelijk niets meer gebeuren; de Lich King blijft immobilized zo lang het gevecht niet wordt gereset. Zelfs al zou de raid er voor kiezen om de resurrection van Terenas Menethil niet te accepten, zal Tirion Fordring de Lich King downen. Op deze manier duurt de resterende 10% echter wel ongeveer een uur. Achievement en loot ontvang je wel nog steeds op deze manier.

Na het begin van Fase 1 heeft de raid vijftien minuten de tijd om hem in Fase 4 te krijgen, anders zal hij enragen. Nu is het echter zo dat als men dicht bij Fase 4 zit als Arthas enraged dat het nog niet geheel hopeloos is. Als de Lich King enraged krijgt hij een enorme damageboost, maar hij zal de raid niet one-shotten, zoals bij sommige andere grote bosses.

Timmetje

Aantal berichten : 18
Registratiedatum : 18-06-10

Terug naar boven Ga naar beneden

ICC - De Lich King (Nederlandse versie) Empty Re: ICC - De Lich King (Nederlandse versie)

Bericht  Matriarch op wo jul 28, 2010 4:47 pm

Wat fijn dat je ook dit stuk heb vertaald.
Je hebt je vak misgelopen. Tolk worden????
Bedankt. Toppie.
Ga zo door. We hebben nog meer wat vertaald kan worden. Twisted Evil
Matriarch
Matriarch

Aantal berichten : 36
Registratiedatum : 23-05-10
Leeftijd : 55
Woonplaats : Amersfoort

Terug naar boven Ga naar beneden

ICC - De Lich King (Nederlandse versie) Empty Re: ICC - De Lich King (Nederlandse versie)

Bericht  wordup op wo jul 28, 2010 8:45 pm


wordup
Admin

Aantal berichten : 18
Registratiedatum : 14-05-10

Terug naar boven Ga naar beneden

ICC - De Lich King (Nederlandse versie) Empty Re: ICC - De Lich King (Nederlandse versie)

Bericht  wordup op do jul 29, 2010 2:11 am

laatste fase simpel uitgelegd Smile


wordup
Admin

Aantal berichten : 18
Registratiedatum : 14-05-10

Terug naar boven Ga naar beneden

ICC - De Lich King (Nederlandse versie) Empty Re: ICC - De Lich King (Nederlandse versie)

Bericht  Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum